Categories
Блог за книги

Топ 15 криминални романи за 2021 и малко за тях

Към края на 2021 г., публикацията на криминални романи достигна нови висоти в литературния свят. Този жанр, винаги популярен сред читателите, продължава да представя интригуващи истории, които ни карат да се замислим и ни държат в напрежение. Ето 15 от най-забележителните криминални романи за 2021 година:

1. “The Sanatorium” от Sarah Pearse
В този завладяващ дебют, детективът Elin се изправя пред миналото си, докато разгадава мистерията на изчезналата сестра на своя брат в зловещ санаториум превърнат в луксозен хотел.

2. “The Maidens” от Alex Michaelides
От автора на “Тихата пациентка” идва нов психологически трилър, съсредоточен около убийства в Кембридж и обвързан с митологията на антична Гърция.

3. “Later” от Stephen King
Кинг съчетава своите умения в ужасите и криминалния жанр, разказвайки историята за момче със способността да вижда и разговаря с мъртвите.

4. “The Rose Code” от Kate Quinn
В този исторически криминален роман трима жени работят като кодови разшифровачи по време на Втората световна война и се изправят пред предателство в средата на най-тайните операции.

5. “The Push” от Ashley Audrain
Този психологически трилър е изпълнен с напрежение, като разглежда мрака и съмненията в майчинството през поколенията.

6. “The Good Sister” от Sally Hepworth
Две сестри, една с тайна. Този завладяващ роман се занимава с въпросите за семейството, лоялността и доколко далеч някой може да отиде, за да защити тези, които обича.

7. “The Wife Upstairs” от Rachel Hawkins
Една модерна адаптация на “Jane Eyre” с тъмна, криминална завръзка, където секретите от миналото се сблъскват с опасностите на настоящето.

8. “The Last House on Needless Street” от Catriona Ward
Този роман се откроява с уникалната си структура и неочаквани обрати, представяйки мистерията около един отдалечен дом и мъжа, който живее там.

9. “Every Vow You Break” от Peter Swanson
Една сватба, изолиран остров и странен гост. Този роман ни държи на върха на стола с въпроса: “До колко може да стигне едно обещание?”

10. “The Lost Apothecary” от Sarah Penner
Съчетавайки история и мистерия, романът проследява две жени през различни епохи, свързани от стар аптекарски магазин в Лондон, известен с отровите си за жени.

11. “The Girl from Widow Hills” от Megan Miranda
Една жена, известна като изчезналото момиче от Widow Hills, трябва да се изправи пред миналото си, когато събуждащите се призраци заплашват новия й живот.

12. “The Plot” от Jean Hanff Korelitz
Този роман разглежда живота на писател, който открадва идеята на свой ученик след неговата смърт, само за да открие, че историята може би е истина.

13. “The Drowning Kind” от Jennifer McMahon
Съчетавайки надприродни елементи и криминален сюжет, романът разказва за мистериозно езеро, което дава и взима животи.

14. “Who is Maud Dixon?” от Alexandra Andrews
Този психологически трилър следва млада асистентка, която приема идентичността на загадъчния автор Maud Dixon, след като последният изчезва.

15. “The Perfect Guests” от Emma Rous
Мистерия, която се разгръща в две различни времеви рамки, разкрива секретите на един стар английски манастир и хората, които го обитават.

Заключение:
Изминалата 2021 г. беше богата на криминални романи, които предизвикват читателите си със сложни интриги, психологическо напрежение и непредсказуеми завръзки. Тези книги не само развличат, но и предизвикват мислите ни за човешката природа, морала и границите на доверието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *